free hit counters
Kérje kollégáink tanácsát
ezen a számon:
06-70/ 940 63 26
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.

 

"Szerintem nagyon jó ez az oktatóanyag. Nagy segítség ez a diszlexiás gyermekemnek, mivel érthetően van benne elmagyarázva minden. Ilyen jó dvd-t én még nem is láttam."
 
Nándoriné Terdik Mária
Szülő"Kedves Nagy Erika!
A dvd-t megkaptuk, aminek nagyon megörültünk. A kisfiamnak is nagyon tetszik. Főleg az, hogy a tanárnéni nem kiabál sohasem, és valahányszor megkérdezi, újból elmondja türelmesen. Egyszóval nagyon klassz!"

Czifra József
Szülő

"Nagyon sokat segített a DVD a tanulásban. A diszlexiás gyermekem a hallotak alapján könnyebben tanul, így ez nagy segítség volt neki. Könnyebben megtanulta az anyagot. Az is nagyon jó a videóban, hogy képek illusztrálják az egyes szabályokat, részeket. A 12 éves lányom is ezt használja azóta is a tanuláshoz. Neki is nagyon tetszik."
Farkas Miklósné
Szülő

Névmások


A névmások olyan szavak, amelyek főneveket, mellékneveket és számneveket helyettesítenek. Akkor használjuk őket, amikor a mondatban nem akarjuk megismételni a főneveket, mellékneveket vagy számneveket.

A névmások más szófajokat helyettesítő szavak.

A névmásoknak 9 fajtája van összesen.

  • A személyes névmások azok a szavak, amelyek valakinek a nevét helyettesítik (én, te, ő stb.) Például: Te lettél az első!

 
  • A birtokos névmások megmutatják, hogy kié az a dolog. Ki az, aki birtokol valakit vagy valamit (enyém, tied, övé stb.) Például: Enyém az a levél.

 
  • A visszaható névmásokat akkor használjuk, amikor a cselekvés visszairányul saját magunkra, vagy arra, aki végzi a cselekvést (magam, magad, maga stb.) Például: Sminkelem magam.A névmások további fajtái:

kölcsönös névmásvonatkozó névmás
mutató névmáshatározatlan névmás
kérdő névmásáltalános névmás


A névmások további fajtáit megismerheted részletesebben
A magyar nyelvtan alapjai
című oktatóanyagból!
Tanulja meg az Ön gyermeke is játékosan a magyar nyelvtan alapjait!
 
  Rendelje meg "A magyar nyelvtan alapjai" oktatóprogramot most kedvezményes áron!

Az oktatóprogram ára 18.990 Ft

 
www.tantaki.huTantaki Blog FőoldalKapcsolatRólunkAdatvédelmi nyilatkozatOldaltérkép