free hit counters
Kérje kollégáink tanácsát
ezen a számon:
06-70/ 940 63 26
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.

 

"Szerintem nagyon jó ez az oktatóanyag. Nagy segítség ez a diszlexiás gyermekemnek, mivel érthetően van benne elmagyarázva minden. Ilyen jó dvd-t én még nem is láttam."
 
Nándoriné Terdik Mária
Szülő"Kedves Nagy Erika!
A dvd-t megkaptuk, aminek nagyon megörültünk. A kisfiamnak is nagyon tetszik. Főleg az, hogy a tanárnéni nem kiabál sohasem, és valahányszor megkérdezi, újból elmondja türelmesen. Egyszóval nagyon klassz!"

Czifra József
Szülő

"Nagyon sokat segített a DVD a tanulásban. A diszlexiás gyermekem a hallotak alapján könnyebben tanul, így ez nagy segítség volt neki. Könnyebben megtanulta az anyagot. Az is nagyon jó a videóban, hogy képek illusztrálják az egyes szabályokat, részeket. A 12 éves lányom is ezt használja azóta is a tanuláshoz. Neki is nagyon tetszik."
Farkas Miklósné
Szülő

A magyar helyesírás és szabályai

A magyar helyesírás és a magyar helyesírás szabályai hivatalosan elfogadottak. Ezeket kell használni és betartani minden magyar nyelvű szövegnél. A magyar helyesírás összes szabálya megtalálható a Magyar helyesírási szótár című kiadványban. Ezzel a helyesírási szótárral szabályozza az MTA Helyesírási Bizottsága a magyar helyesírást.

A nyelvtan azt jelenti, hogy a szavakat a megfelelő sorrendben és módon rakjuk egymás mellé, a helyesírás pedig azt, hogy a szavakat és kifejezéseket helyesen írjuk le, valamint a magyar nyelvtan szabályait helyesen alkalmazzuk.

A szavakat azért kell helyesen elrendezni, leírni és kiejteni a beszédben és az írásban, hogy a gondolatainkat át tudjuk adni más embereknek, akik ezeket megértik.
 
A nyelvtanban a helyesírási alapelveink azokat a módokat jelentik, amelyek alapján a szavainkat leírjuk. Négyféle helyesírási alapelvet különböztetünk meg.

1. A kiejtés szerinti írás elve. Ez azt jelenti, hogy a szavakat úgy írjuk le, ahogyan kiejtjük. Például: óra, őz, kiabál 
2. A szóelemző írásmód elve. A szóelemző írásmód azt segíti, hogy a toldalékos és az összetett szavakat helyesen írjuk le. Például: barátság, mosdó, színpad
 


 
3. Az egyszerűsítés elve. Az egyszerűsítés elve akkor érvényesül, amikor egy szóban hosszú kétjegyű mássalhangzó fordul elő. Ilyenkor az egyszerűsítés elve szerint a kétjegyű mássalhangzó első betűjét kettőzzük meg. Például: könny, pottyan, loccsan


 
 
4. A hagyomány elve. A hagyomány elve a régies családnevek írására vonatkozik (úgy írjuk, ahogyan régen), valamint a hagyomány elve segít a j-vel és a ly-vel írandó szavaink írásában. Például: Kossuth, gólya, Batthyányi, muszáj, ajándék
 
 

Tanulja meg az Ön gyermeke is játékosan a magyar helyesírás szabályait!
 
  Rendelje meg "A tanulj meg Te is helyesen írni" oktatóprogramot!

Az oktatóprogram ára 18.990 Ft


 
www.tantaki.huTantaki Blog FőoldalKapcsolatRólunkAdatvédelmi nyilatkozatOldaltérkép