free hit counters
Kérje kollégáink tanácsát
ezen a számon:
06-70/ 940 63 26
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.

 

"Szerintem nagyon jó ez az oktatóanyag. Nagy segítség ez a diszlexiás gyermekemnek, mivel érthetően van benne elmagyarázva minden. Ilyen jó dvd-t én még nem is láttam."
 
Nándoriné Terdik Mária
Szülő"Kedves Nagy Erika!
A dvd-t megkaptuk, aminek nagyon megörültünk. A kisfiamnak is nagyon tetszik. Főleg az, hogy a tanárnéni nem kiabál sohasem, és valahányszor megkérdezi, újból elmondja türelmesen. Egyszóval nagyon klassz!"

Czifra József
Szülő

"Nagyon sokat segített a DVD a tanulásban. A diszlexiás gyermekem a hallotak alapján könnyebben tanul, így ez nagy segítség volt neki. Könnyebben megtanulta az anyagot. Az is nagyon jó a videóban, hogy képek illusztrálják az egyes szabályokat, részeket. A 12 éves lányom is ezt használja azóta is a tanuláshoz. Neki is nagyon tetszik."
Farkas Miklósné
Szülő

A magyar ABC

Ahhoz, hogy írni, olvasni tudjunk, tudnunk kell a magyar ABC minden betűjét! Találkozott már olyan gyerekkel, aki nem ismerte az ABC-t, mégis tökéletesen tudott olvasni és írni? Mert én nem láttam még ilyet!

Minden nyelv alapja, így a magyar nyelvé is, hogy tudjuk az ABC-t. A szavakat az ABC betűi segítségével rakjuk össze és értelmezzük. Tehát érdemes tudni!ABC gyakorlóprogram

240 játékos feladat

       


Akkor lássuk!

Mi az az ABC?

A különféle népek, országok különböző nyelveken beszélnek. Tehát a nyelvük más-más szavakból, és gyakran más betűkből áll össze.
Az ábécé egy adott nép vagy ország betűkészletét jelenti, amelyen belül megadott sorrendben helyezkednek el a betűk.


A magyar ABC

A mi ábécénk 40 latin betűből áll. Ezek a következők⇒

a, á, b, c, cs, d, dz, dzs, e, é, f, g, gy, h, i, í, j, k, l, ly, m, n, ny, o, ó, ö, ő, p, r, s, sz, t, ty, u, ú, ü, ű, v, z, zs

Azonban létezik a 44 betűs magyar ábécé is, amit más néven kiterjesztett ábécének nevezünk. Ebben helyet kaptak még a Q, W, X és Y betűk is. Ezeket azért vesszük külön, mert legfőképpen csak a nevekben és az idegen szavakban szerepelnek.


A teljes magyar ábécé, vagyis a kiterjesztett ábécé a következő:

a, á, b, c, cs, d, dz, dzs, e, é, f, g, gy, h, i, í, j, k, l, ly, m, n, ny,
o, ó, ö, ő, p, q, r, s, sz, t, ty, u, ú, ü, ű, v, w, x, y, z, zs


A hangok:

A hangokat két csoportba soroljuk. Léteznek magánhangzók és mássalhangzók. A magánhangzók azok a hangok, amiket önmagukban is ki tudunk ejteni, és nem kell más hangot mondanunk mellé.

Például ha azt mondom, hogy á, akkor csak az á hangot mondtam ki, és nem mondtam más hangot hozzá.

A magánhangzók a következők:

a, á, e, é, i, í, o, ó, ö, ő, u, ú, ü, ű

 

A mássalhangzók azok a hangok, amiket önmagukban nem tudunk kiejteni, ezért egy másik hang segítségével mondjuk ki. Például ha azt mondom, hogy b, akkor itt a b hang mellé egy é hangot is mondok, tehát így mondom: . Vagyis egy másik hangot is kiejtettem, ezért mássalhangzó.

A mássalhangzók a következők:

b, c, cs, d, dz, dzs, f, g, gy, h, j, k, l, ly, m, n, ny, p, q, r, s, sz, t, ty, v, w, x, y, z, zs
 


Tanulja meg az Ön gyermeke is játékosan az ábécét!
 
  Rendelje meg az ABC gyakorlóprogramot!

Az oktatóprogram ára 8.950 Ft


 
www.tantaki.huTantaki Blog FőoldalKapcsolatRólunkAdatvédelmi nyilatkozatOldaltérkép